maandag 7 december 2009

Wat nieuwtjes uit Bali

Hallo iedereen,
Het is hier nog altijd genieten op Bali, het regenseizoen is er nog steeds niet en het is al bijna half december.
Het was nog geen Sinterklaas en Robert heeft al een ferm geschenk gekregen, een Honda Tiger, nu kan hij rond crossen op zijn motor, hij wilde vroeger al een zwaardere maar we dachten och we rijden toch niet zo ver maar nu met deze kunnen we toch eens wat verder rijden met dit brommertje ging dat niet zo goed en deze wel hoor .
We zijn in 3 winkels gaan zien, in de eerste stond er een rode maar die was verkocht en er was in Bali en Java geen rode meer te krijgen, ze willen hier allemaal zwarte.
In de 2de winkel was er een zwarte en die wilde hij niet, dus in de 3de winkel stond er een rode binnen, om 13 uur gekocht en om 14.00 stonden ze ermee in het hotel, we kregen er een helm en vestje bij.
Ik denk dat die nog nooit zo snel een motor hebben verkocht, als we terug naar huis komen blijft hij bij Belgische vrienden staan in de garage tot we terug komen.
Sim gaat nu waarschijnlijk ons ander brommertje nemen zo kan ze achter ons aan tuffen.

Ik heb wat gesukkeld met de bloeddruk, het moet niet altijd Robert zijn die wat voor heeft hahha, ik ben al 18 kg afgevallen van juni tot nu en dat uit zich in de bloeddruk natuurlijk dus we krijgen het weer wel wat op pijl, eind december moet ik hier bloed laten onderzoeken op de suiker, ben echt benieuwd hoe dit hier gaat verlopen.

Woensdag ben ik naar een eenvoudige crematie geweest, toch waren er redelijk wat mensen gekomen, steeds is er een gamelan orkest erbij, het blijft voor ons Westerlingen toch altijd iets special zulke verbranding.

Donderdag zijn Viv en Vick onze Belgische vrienden ons komen bezoeken, ze zijn een nachtje hier in het hotel gebleven en de volgende dag terug naar Sanur gegaan waar ze de laatste dagen van hun verlof verblijven.
Steeds is het genieten als ze ons komen bezoeken.

Zaterdag zijn we oh zo lekker gaan eten bij Cin & Huub waar we waren uitgenodigd, lekkere mais koekjes en chicken curry ,om duimen en vingers af te likken.

Zondag rust dag, na eerst te hebben genoten van een deugdoende massage, nadien aan het zwembad gezeten, moest mijn lessen nog leren want moest vandaagterug naar de les, ik heb echt deze week geen tijd gehad om iets te studeren!!!

Zo jullie zien we vervelen ons hier niet, morgen weer naar een ceremonie bij Eka en Maarten voor een nieuwe huistempel.
Verslagje volgt nadien weer
De volledige reeks van de crematie kan je hier zien
http://fotoalbum.seniorennet.be/Rirobear/crematie_in_banyualit/

Groetjes Rita & Robert

4 opmerkingen:

 1. Hoi Rita en Robert

  Ik heb even echt zitten lachen, hoe krijg je het verzonnen, lees nog eens goed de titel van dit verhaal.
  Dat is toch wel triest voor jouw Robert
  Foto's van Robert zijn nieuwe motor en de crematie???????????????????.

  Ik heb weer genoten, flink hoor 18 kg afvallen en dan toch nog lekker eten, ik weet er van hoe moeilijk het is ben 3 jaar geleden 20 kg afgevallen en als je dan zoals jullie een half jaar in een land doorbreng met allerlei lekkers en waarschijnlijk niet het aanbod van vetarm etc. ik neem mijn petje af, hoop dat de bloeddruk ook in orde komt, let goed op jezelf en Robert

  groetjes

  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marian,
  Het internet liet het weer eens afweten want ik had het in concepten gezet en toen ging het verkeerd.
  Ik had dit eerst zo gedaan en zag oei dat komt nooit goed zo en daarna veranderd maar het goede kwam er niet op wel hetgeen jij gezien hebt.
  Ik denk dat het nog veranderd is voor andere het gelezen hebben ,ik hoop het toch maar bedankt om me er op attent te maken want dacht echt dat het verbeterde erop kwam maar niet dus .
  Ik heb thuis het snoepen al afgezworen en hier ook daarom,hopelijk gaan er nog wel wat kilotjes af de volgende maanden.
  Met de bloeddruk alles ok nu en hoop het blijft zo .
  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Rita en Robert,
  Weer met plezier jullie belevenissen gelezen. Robert wordt stevig verwend met een motor. Best een fijne machine zo op de foto's te zien.
  We hebben ook eens zo'n crematie meegemaakt en daar hebben we nog film van gemaakt. Dat is al weer heel wat jaartjes geleden. Een indrukwekkende gebeurtenis is dat!
  Ook het weer is daar prima als ik het goed begrijp.
  Wij hebben nu alle zaken voor de reis op orde. Maar ik heb nog een vraagje: Volgens mij behoef je op Bali geen pillen tegen malaria te slikken. Ik kan me tenminste niet herinneren dat daar ooit gedaan te hebben. Weten jullie hoe dat zit?
  Zo te lezen smullen jullie van lekker eten. We zijn erg benieuwd hoeveel wij straks gaan aankomen in gewicht....lol!
  Genieten jullie maar lekker.
  Kan je ons nog de naam en telefoonnummer geven van de man die ons van het vliegveld haalt en hem alvast vragen of hij ons wil halen? We komen met MH715 om 11.45 uur aan op Bali op 5 januari.
  Alvast hartelijk dank en gauw tot ziens in Bali. Groeten van Georgette en Berndt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Georgette & Berndt,
  Ja hij is best goed verwend, het is super om er hier mee rond te rijden.
  Het weer is uitstekend als je niet moet werken en alleen maar hoeft te genieten, nog helemaal geen regen gehad.
  Om 7 uur deze morgen was het al 30 graden dus puffen buiten en binnen lekker koel.
  We zijn voor het mooie weer gekomen natuurlijk,we duiken zo weer het zwemmbad in en nadien met een leuk boek aan de kant.
  Ik ben hier al wel een aantal kilo's afgevallen hoor .
  Pillen voor malaria hoeft niet voor Bali.
  De gegevens van de driver zet ik op een mail naar jullie.
  Hij weet er al van dus dat is al geen probleem.
  Groetjes Rita & Robert en tot snel

  BeantwoordenVerwijderen