zaterdag 26 september 2009

Eerste berichtje uit Bali

Hi iedereen,
Eindelijk wat tijd gevonden om een berichtje op de blog te zetten, ja we hebben het ook zo druk hier.
In Schiphol is alles vlotjes verlopen zelfs overgewicht van de bagage natuurlijk daar werd niet moeilijk over gedaan, we hadden 6 kg te veel aan gewicht en dan de handbagage die woog ook nog eens 8 kg van ieder dus ook weer 1 kg te veel per persoon.
We hebben een heel goede vlucht gehad, ook alles ok met Robert zijn been het is niet dik geweest hij had natuurlijk wel een spuitje gegeven voor het Flebitis.
Het hotel in Taipei was echt super, ze haalden ons op aan de luchthaven met een Limousine,het was amper 2 minuten van de vlieghaven af, het was een ander hotel dan verleden jaar en dit is nog beter dan het vorige.
De volgende dag in Taipei ging alles heel vlotjes, beter nog dan verleden jaar, we moesten terug inchecken daar we uit de luchthaven zijn geweest maar helemaal geen problemen.
Ik probeerde een flesje water mee in mijn handbagage te nemen maar ze hadden het gezien, de man vroeg of ik het lege flesje wilde dan zou hij het uitgieten en kon ik binnen het flesje aan een fontientje terug vullen dat heb ik dan maar gedaan.
De vlucht van Taipei naar Bali daar waren nog veel plaatsen vrij daar is natuurlijk geen Evergreen Class in en na het opstijgen zijn we in het midden gaan zitten 4 plaatsen voor ons beide, Robert kon zijn benen helemaal strekken.
We kwamen op tijd aan in Bali we waren snel door de Immigratie, voor Visa On Arrival daar stonden wel erg veel mensen te wachten dus die waren in een paar uur niet klaar.
Douane ook ok, we kwamen buiten en wie stond daar met haar camera in aanslag Sim, zij was enkele uren voordien aangekomen, het was een blij weerzien.
De man van vrienden kwamen ons halen en brachten ons naar ons hotel, gelukkig hadden we gereserveerd of we hadden geen plaats meer, veel lokale mensen met het einde van de Ramadan.
Het was een leuk hotelletje, alles opperbest ook het zwembad was uitstekend wat door Robert natuurlijk direct getest werd. s'Avonds in de straat gaan eten,
natuurlijk eerst alles goed gevraagd voor Sim haar sesam allergie.
De voldende morgen is Giok ons komen halen dan zijn we naar de kliniek gereden waar Robert in Februari heeft verbleven, er was maar 1 verpleegster we hebben de foto's en chocolade afgegeven en hebben via telefoon met de dokteres gesproken.
Nadien zijn we Noella en haar familie gaan opzoeken, ze woont heel mooi,rustig en haar moeder heeft een aparte woonst.
In de late namiddag zijn we allen gaan zwemmen, nadien gaan eten het was een fijne dag met hun, heb een hoop boeken meegekregen om te lezen.
We hebben genoten van de dagen in Sanur maar het is toch niet ons ding, wij zitten liever in het noorden rustig in Sanur zijn het allemaal toeristen en winkeltjes.
Dinsdag morgen zijn we dan naar het Noorden gereden wat toch zo'n 3 uur tijd in beslag neemt,in Bedugul zijn we even uitgestapt en dan verder gereden.
Als we in Lovina aankwamen hebben we eerst Sim aan haar apartement afgezet, dan zijn we doorgereden naar ons hotel na eerst wat te hebben gedronken kon Giok terug naar huis rijden.
We zijn dan effe naar het strand geweest, het was natuurlijk een blij weerzien met allen, nadien zijn we naar de supermarkt gereden want Sim had natuurlijk eten nodig want zij kookt zelf.
De volgende dag kwam de man van de brommertjes met een splinter nieuwe brommer aan voor ons, dit keer geen roze maar een rode zoals onze helmen, hij kwam juist van de shop er stonden 11 km op, dus we snorren weer rond in Lovina.
Woensdag namiddag zijn we dan naar het internet cafe geweest en alles ok voor ons internet, dus we kunnen mailen etc.
Gisteren rustig dagje aan het zwembad gelegen, Robert in het water en tetteren met jan en alleman natuurlijk, je ziet het aan ons velletje dat het toch weer wat geleden is dat we in de zon geweest zijn dus oppassen geblazen.
Vandaag zijn we naar een andere supermarkt geweest, eerst heeft Robert mij weggedaan en nadien Sim gaan halen voor haar is het allemaal nieuw ook het verkeer.
Zo zijn jullie weer wat op de hoogte en tot volgend bericht.
Groetjes Sim, Robert en Rita

10 opmerkingen:

 1. Hallo OMe en tante!!

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat daar,en dat ome robert heel van het strand af is gekomen haha.wij blijven vollop meelezen met de avontuurtjes~~  groetjes alain&chantal& bradley

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo daar,
  Wij zijn blij om te horen dat alles met de reis vlotjes is verlopen.Maar voor jullie wordt het al gewoon he. Jullie zijn al lekker aan het genieten op jullie stekkie een goede voorbereiding is het halve werk en scheelt een hoop stress.en met scooter al lekker tuffen ben je ook niet afhankelijk van iedereen als je zelf wat boodschappen wil doen. Wij blijven jullie volgen en hopen gauw weer wat te lezen. heel veel groetjes van ons allen.
  johan en anneke en co.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Chantal,
  Ja alles gaat opperbest en ik zal Ome Robert wel in het oog houden hoor .
  Groetjes Tante Rita & Ome Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Anneke & Johan,
  Ja ook wij zijn blij dat alles vlotjes verliep ,ook met het been van Robert was toch effe afwachten .
  Ja genieten doen we zeker en we kennen het hier al zo'n beetje!!
  Lekker rondtuffen met de brommer maar toch steeds oppassen want het zijn echte kamikaze drivers hier .
  Zo snel we weer wat nieuws hebben plaats ik het hier hoor.
  Groetjes Rita & Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey jullie 2 daar.
  geniet van jullie verblijf daar en wees voorzichtig voor mijn berreke!
  laat je niet meer bijten hé.
  hopelijk hebben jullie geen last gehad van de bevingen.
  mogen we snel terug iets lezen op de blog van jullie avonturen.
  groetjes Linda en Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Linda & Johan,
  Ik zal zeker en vast op je berreke letter zenne ,maar als ik er niet bij ben ja dan weet ik het niet.
  We hebben niets gevoeld van de aardbevingen op Sumatra.
  Ik ga dezer dagen weer foto's erop zetten en een berichtje zodat je weer wat nieuws hebt uit Bali
  Groetjes Rita & Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Rita en Robert

  Het is fijn om te lezen dat jullie reis goed is verlopen en dat jullie nu kunnen genieten van alle mooie daar en lekkere dingen. Laat het jullie goed gaan en ik blijf je blog volgen.

  Heel veel liefst Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Rita & Robert,

  Ik heb jullie Blog gevonden en ben blij om op deze manier julie verblijf te kunnen volgen.
  "BOFKONTEN!"
  Het is hier op het moment nat, nat ,nat!
  Niks aan.
  Vanochtend met goede moed vertrokken met de tweelingwagen met mijn twee jongste kleinkinderen om te kijken of het jonge veulentje dat beloofd binnenkort geboren te worden te kunnen verwelkomen als het er eventueel al was.
  Nog niet....Moeder loopt met een heel dik buikje rond.
  Nadat we wat kastagnes hadden geraapt, begon het zachtjes te regenen. Eerst nog even onder de bomen geschuild, maar het hield niet meer op met zachtjes regenen.
  Integendeel: "Het regent er op los!"
  De temperatuur is niet echt koud waardoor ik met mijn jas aan liep te transpireren. Wel goed voor de verkoudheid waarmee ik ben opgezadeld, maar ik voelde me er gewoon beroerd bij.

  Als ik me dan bedenk hoe jullie nu zitten dan voel ik me echt zielig!

  Ik gun het jullie echter van Harte en Wens jullie een heel fijne tijd op Bali.
  Hoe lang blijven jullie dit keer?

  Lieve Groetjes Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Silvia,
  Ja we genieten ervan ,lekker weer en ook het eten is erg lekker ,zo wat wil een mens nog meer.
  Ik ga proberen één dezer dagen weer een nieuw berichtje en foto's op de blog te zetten.
  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Mireille,
  Ja dat begrijpen we dat we echte bofkonten zijn ,hier is het lekker warm en al bijna 31 graden ,in de dag loopt het op tot 34 graden in de schaduw.
  Brr zo nat bij jullie,we zijn hier nu twee weken in Lovina en hebben nog geen spatje regen gezien dus heel goed weer hier .
  We blijven deze keer ook 6 maanden ,op 13 maart vertrekken we weer van hier richting Nederland en dan België.
  Hoop dat het veulentje snel wordt geboren en de tweeling ervan kan genieten .
  Binnekort kom ik terug bij H & G
  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen