zaterdag 6 februari 2010

Pura Segara in Banyualit

Het is weer een tijd om wat van ons te laten horen, alles nog steeds ok en vandaag 5 weken is het mooie liedje uit, dan keren we terug naar huis.
We hopen dat het weer tegen beter is, om jullie een beetje te troosten we hebben vandaag ook een regendag, deze morgen was het al aan het regenen toen we wakker werden.
Heel de dag buien allé tropische buien, Robert is goed nat geworden als hij terug van Kalibukbuk kwam, ik ben wijselijk thuis gebleven.
Verleden week zijn we hier in de straat eens gaan wandelen tot aan de zee, verleden jaar waren ze een grote tempel aan het bouwen, nu is deze bijna helemaal af .
Het is prachtig ook heel groot er zijn nog steeds 2 jonge mannen bezig met de versieringen rondom aan te brengen, ze maken dit heel knap met heel fijn zand.
Nadien nog bij de verkoopsters aan het strand gestaan, als we terug gingen waren er mannen bezig met hun hanen, dus heb er toch een paar foto's van gemaakt, ze hadden geen mesjes aan hun poten om mee naar de andere haan te kappen, het was precies om ze bezig te houden.
We hebben van Cin een heel goed adres gekregen om Loempia's te eten en ze zijn lekker hoor, gewoonlijk besteld Robert ze in de namiddag zo moet hij niet te lang wachten s'avonds hahaha.
Ook hebben we twee zetels en een ronde tafel in rotan gekocht om in de kamer te zetten, de stoelen die op het terras zijn veel te hoog voor mijn, ik kan niet met mijn voeten aan de grond .
Het is nog steeds heel rustig in het hotel, het zwembad nog steeds alleen voor ons.
Eergisteren heeft Robert me afgezet aan de Bib in Lovina, ik was nieuwsgierig wat er allemaal van boeken te vinden was.
De dame Coba was Nederlands aan het leren aan twee Balinese meisjes die aan het studeren waren voor een inburgerstest in Nederland.
Zij heeft alles uitgelegd hoe ze werken, ze was opgetogen dat er toch buitenlanders ook de weg naar haar Bib hebben gevonden.
Ik heb mijn ogen uitgekeken want had nooit gedacht dat er zoveel Nederlandstalige boeken te vinden zouden zijn, natuurlijk Engelse en Indonesisch zijn er ook in overvloed.
Ik heb me gelijk ingeschreven en twee boeken meegenomen, je betaald 30.000rp per maand( iets meer dan 2,30 € ) ook 100.000rp ( 7,70 € ) als borg want veel mensen brengen de boeken niet terug, als je geen gebruik meer er van maakt dan krijg je het geld terug.
Ik heb Coba gefeliciteerd hetgeen ze doet voor de Balinese jeugd, ze kunnen hun huiswerk daar maken, spelletjes spelen, ook gitaar les volgen.
Dus Marian als je dit leest, breng niet te veel boeken mee je kan er hier in alle genres vinden.
Zo zijn jullie weer effe op de hoogte van ons hier in Bali.
Groetjes Rita & Robert

4 opmerkingen:

 1. hoi allebei,

  wat leuk dat jullie in de bieb zijn wezen kijken, dat gaan wij ook vast en zeker doen alleen al om te zien hoe Coba dat allemaal voor elkaar heeft gekregen, knap hoor.
  Dat adresje van de loempia's mag je me nog sturen hoor, en anders mag je een lijstje maken met lekkere eetadresjes en het aan de receptie afgeven zodat zij het aan ons kunnen geven.
  Tjonge jullie krijgen daar al een heel huishouden, nu al een zithoek en een motot, dat wordt denk ik, strakjes nog een eigen huisje in Kalibukbuk, waar ga je dat allemaal laten?
  Denk maar niet teveel aan die 5 weken en het is zo weer september dat is dan toch weer een troost.
  Hoe gaat het eigenlijk met je bloeddruk, blijft die goed? en Robert zijn gezondheid? want als ik al jullie verhalen zo eens na lees (en dat doe ik regelmatig) dan hebben jullie in het verleden toch wel gedokterd daar op Bali.
  Ik ga nu nog even naar de fotosite om alle foto's te bekijken, als wij strakjes komen is het net of we er al eens geweest zijn, dan komt alles ons bekend voor door de foto's.
  Weer bedankt voor het verhaal en heel veel plezier, lekkere loempia's, drankjes etc.

  groetjes
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Marian,
  Ja echt een prachtige Bib heeft ze en ze doet echt heel veel voor de kinderen.
  Dat zal ik zeker doen een lijstje maken en hier afgeven en dan kunnen jullie zelf effe testen of alles zo lekker is als wij het vinden.
  We wilde vandaag loempia's gaan eten maar ze hadden een ceremonie dus geen loempia's voor ons en zal het voor dinsdag zijn denk ik.
  Trouwens ze noemen het hier Spring Rolls.
  Zeg nooit nooit over een eigen huisje maar denk het niet ,dit brengt allemaal problemen mee en nu als er iets niet goed werkt hebben we het maar tegen de Manager te zeggen en et is ok .
  Gelukkig hebben we hier Belgische vrienden genoeg die maar wat graag alles willen bijhouden als we weg zijn.
  De motor, een tafel die we verleden jaar al gekocht hebben en dan nu de stoelen en tafeltje hahha.
  Met de gezondheid van Robert alles ok en bij mijn ook, ben al 23 kg afgevallen van Juni tot nu.
  Ja als je de foto's hebt gezien zal je hier in de omstreken alles wel snel herkennen denk ik.
  Gisteren hebben we regelmatig een ferme bui gehad en vandaag terug mooi weer.
  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap zeg om met al dat lekker 23 kg. af te vallen. 4 jaar geleden ben ik onder leiding ban een voedingsdeskundige ook gaan afvallen, toen is er 20 kg. afgegaan en voelde ik me heel veel beter, maar om nu op gewicht te blijven is best wel moeilijk, maar het lukt wel.
  Maar van jouw vind ik het wel heel erg knap hoor, op vakantie en dan toch nog je gewicht beheersen.
  Ja in Thailand aten we ook altijd spring rolls, heerlijk om een uur of 5 bij een lekker glas bier, al mag ik dat bier niet iedere dag (gewicht) thuis drink ik graag een wijntje maar dat is in landen als Thailand en Indonesie niet zo makkelijk te verkrijgen, en als het er is meestal flink aan de prijs.

  Groetjes vanuit Barendrecht, het sneeuwt hier weer en in Belgie schijnt het helemaal erg te zijn, daar stond vanochtend totaal 1000 km file, dus lekker in de zon jullie en af en toe een bui is dan het ergste niet

  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Marian,
  Ja hier is het wel eenvoudiger niet zoveel snoep als thuis natuurlijk.
  We hebben gisteren weer Spring rolls gaan eten en ze waren weer heel lekker hoor.
  Wijn is wel wat duurder hier maar dat drinken we niet zodus daar ben ik niet zo in thuis.
  Je kan hier in het hotel ook een brommer huren heeft Anna ons verteld.
  Het lijstje met de restaurants zal ik hier afgeven aan de balie.
  Gisterenavond een buitje gehad en niets in vergelijking met in België .
  Hoop dat de lente snel begint, hebben nog 4 weken de tijd .
  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen