zondag 10 januari 2010

Trip naar Penglipuran

Hier ben ik terug met het vervolg van onze trip van twee dagen.
We hebben lekker geslapen, s'morgens stond de verse thee al te wachten op het terras, nadien een lekker ontbijt en terug op weg naar de markt in Sukawati.
Het was ongeveer een half uurtje rijden van Ubud, op de parking werden we al direct gevraagd om horloges of zonnebrillen te kopen.
Op de Pasar Senin aangekomen waren we de eerste, we hebben goede koopjes gedaan, na natuurlijk het gebruikelijke afdingen want dat moet je wel doen hier zelfs de Balinesen moeten dit doen.
Daarna zijn we verder gereden naar Penglipuran nabij Bangli, dit dorpje is bekend voor het beschilderen van mandjes.
Het is een heel mooi dorpje, geen auto's te zien alleen een enkel brommertje en verder alles te voet.
Het viel ons allen op dat het dorp heel proper was, geen vuiltje op de grond te bespeuren, dit is op andere plaatsen wel anders.
We werden door de vrouwen meegenomen om naar hun huis en tuin te komen zien, op sommige plaatsen hadden ze prachtige tempels staan, ook de primitieve keukens die ze hebben moesten we komen bekijken.
Nadien hebben we gezien hoe ze de manden beschilderen, de manden zelf worden daar niet gemaakt maar naar daar gebracht.
Het leek of iedere familie een andere tekening en kleur had om de maanden te beschilderen, het was prachtig.
Nadien zijn we langs Kintamani terug gereden, het Batur meer hebben we niet gezien dus ook geen foto's ervan het begon te regenen en alles trok dicht, we zijn nog gaan eten in een restaurant speciaal voor de toeristen, een heel buffet we hebben lekker gegeten en in vroege avond waren we terug in het hotel.
Verder gaat alles heel goed hier, lekker weertje veel beter dan in Belgiƫ en Nederland op dit ogenblik, we hebben nu in de namiddag al wel eens wat regen maar ja het regenseizoen is ook aangebroken.

Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten