zondag 3 januari 2010

Ceremonie in Carangsari, nabij Sangeh (Ubud)

Hallo iedereen,
Hopelijk hebben jullie allen het nieuwe jaar goed ingezet, wij zijn lekker gaan eten met vrienden van het vuurwerk genoten en verder alles rustig over ons laten komen.

Ik ga dan verder met de verschillende verslagjes die jullie nog tegoed hebben, eerst van de Ceremonie " Temple of Ida Ratu Bhatara " Carangsari nabij Sangeh waar al de afstammelingen van Pak Sumantera van komen
Op dinsdag 15 december zijn we na het ontbijt vertrokken richting Sangeh met onze driver Wayan.
We hadden al beslist dat we een nachtje in Ubud zouden blijven slapen zodat we de volgende morgen vroeg naar de markt in Sukawati konden gaan.
Eerst zijn we naar de tempel gaan kijken waar die zich bevond, onze driver heeft de weg goed gevonden, na een tweetal uren waren we aan de tempel, Robert en Wayan gingen even kijken en de mannen vertelde aan Robert maar zo mag je hier niet binnen in short.
Als ze Robert nadien nog maar kennen in zijn Balinese kleren.
Nadien zijn we naar Ubud gereden en Wayan wist een hotel Nick's hotel, midden tussen de rijstvelden, nette kamer met airco natuurlijk.
Wij ons snel omgekleed en terug richting Sangeh waren we om 13.00 waren er was al wat volk daar maar nog geen overhoop er liepen maar drie" Bule's "dus alle ogen waren op ons gericht en ja dat zijn we al wel wat gewoon hier.
Een man stond ons al op te wachten en bracht ons naar Pak & Ibu Sumantera, hij heeft ons voorgesteld aan het hoofd van de familie en andere familieleden.
Ook kregen we te horen dat we er alle drie heel netjes voorkwamen.
Nadien heeft Pak Sumantera Robert nog aan andere mensen voorgesteld zoals het hoofd van de Moslim gemeenschap, de grond waar de tempel zich bevind was van de Moslims en werd aan de Hindoe gemeenschap geschonken.
Na de wijdingen en gebeden volgde er een hele optocht om het Heilig water te halen, het was prachtig dit te zien hoe de Moslim en Hindoe gemeenschap dit samen vieren, er was heel veel volk en iedereen netjes gekleed natuurlijk.
Ik vroeg aan iemand hoe ver is het, ongeveer 3 km ja dan wist ik het al dan is het zeker 8 à 9 km,oei dacht dan loop ik niet mee, we konden de optocht volgen met de auto en het was een heel eind.
Aangekomen aan de vijver waar ze het heilig water van meenamen ging iedereen op de grond zitten, wij natuurlijk niet ,denk dat Robert en ik nadien niet meer recht kunnen hahha.
De ceremonie werd geleid door een vrouw als Hoge Priester en dat hebben we nog niet veel gezien hier.
Natuurlijk werden er offergavens gebracht ook werd iedereen besprenkeld met het Heilig Water, wij ook natuurlijk.
Deze ceremonie vind één keer in de 10 jaar plaats dus dit was voor ons een unieke gelegenheid om dit te mogen meemaken, gelukkig bleef het droog alleen s'avonds was het aan het regen maar dan zijn wij toch naar Ubud gereden.
We hebben er lekker geslapen, het verslagje van de volgende dag komt later hoor.
Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten